אתונה

#shahamriki # shaham-riki #rikishaham #riki-shaham #ריקישחם #ריקי-שחם #שחםריקי #שחם-ריקי

אתונה, הגדולה שבערי יוון ועיר הבירה שלה, קרואה על שם האלה אתנה, אלת החוכמה, הצדק והאומנות, היא אחת הערים המעניינות ביותר בהן ביקרתי וכן גם אחת הערים העתיקות בעולם.

כבר במאה החמישית לפני הספירה, יצא שמה של אתונה כמרכז אמנותי ותרבותי. אנטיגונה, איפיגניה, אדיפוס ועוד גיבורים נצחיים מן הטרגדיות של סופוקלס, נולדו בתוך העיר הזו, כמו גם המחזאים אאוריפדס ואייסכילוס, אמנים כמו פידיאס ומירון, וכמובן הפילוסופים הדגולים, סוקרטס, אפלטון ואריסטו אשר פעלו באתונה והיו למעשה מהאנשים המשפיעים ביותר על תרבות המערב, עד ימינו אלה. לא סתם נקראה אתונה על שם אלת החוכמה והיא נחשבת לערש התרבות המערבית ולערש הדמוקרטיה, על שום קליסתנס שהיה מדינאי ביוון העתיקה ונחשב למייסד הדמוקרטיה בעיר.

באתונה אתרים תיירותיים נפלאים רבים, אליהם אני אוהבת לשוב בחורף, בסתיו, באביב ובקיץ ולא משנה כמה פעמים הייתי בהם, עבורי זה לשוב הביתה.

בראשם כמובן ה”אקרופוליס” – העיר העליונה, גבעה בת כ150 מטר מגובה פני הים ובה נשתמרו מבנים ושרידים מהתקופה העתיקה: שרידיהם של שלושה מקדשים, שני תיאטראות ומוזיאון. מקדש הפרתנון הוא המבנה הידוע ביותר באקרופוליס ואף אחד מהמקדשים, המפורסמים בעולם. בשנת 447 לפני הספירה החלו את בנייתו, עד להשלמתו בשנת 438 לפני הספירה. המקדש נבנה לכבודה של האלה אתנה, פטרונית העיר, כאות תודה על ניצחון אתונה והיוונים במלחמה מול פרס.

בגבעת האקרופוליס ניתן לחזות גם בשרידי תיאטרון דיוניסוס. התיאטרון ביוון העתיקה הגיע לשיאו בסוף המאה השישית ובמהלך המאה החמישית לפני הספירה, כאשר מרכזו היה באתונה. התיאטראות היווניים פרחו באתונה והעשירו את תרבותה ובכלל התיאטרון היה בעל חשיבות רבה בחייה של אתונה, התיאטרון היווני נבנה על מורד גבעה לא תלולה, אך גבוהה דיה לאפשר ליושבי השורות האחרונות לראות וההצגה התרחשה תחת כיפת השמיים. גם כיום, אני תמיד ממליצה לצפות במופע תיאטרון, המגוון רב, החל ממחזות עתיקים ועד הופעות מודרניות. היות שהיוונים חובבי תרבות, מומלץ להזמין כרטיסים מראש, לתיאטרון היווני הלאומי המעלה הצגות של מיטב הקלאסיקות שנכתבו ביוון העתיקה.

תחנה תיירותית מומלצת נוספת היא אגורה העתיקה, העיר התחתונה של העיר, הממוקמת לרגלי האקרופוליס. אגורה הייתה עורק מרכזי ושוקק חיים בעת העתיקה, היו בה בתי ספר, מרכז מסחרי ופוליטי, בו הייתה מתכנסת אסיפת העם. באכסדרות, היה סוקרטס יושב עם תלמידיו ומנהל עמם דיונים פילוסופיים.

למי שחפץ במעט שלווה, מומלץ לצאת לאזור ווליגמני, שם שוכן אגם ווליגמני, אגם מרהיב ביופיו, בו טמפרטורה קבועה של 28 מעלות (גם בחורף) ונעים לשהות בו אפילו יום שלם, מוקפים בהרים ובאוויר צלול, בו גם יש טברנות מהטובות ביותר ביוון.

לכל חובבי האומנות ובכלל, תמיד כדאי לפנות כמה שעות לביקור מוזיאון הלאומי לארכיאולוגיה ונחשב לאחד המוזיאונים הטובים בעולם. במוזיאון זה ניתן לראות אוסף מרשים של יצירות המאפיינות את יוון העתיקה, הכוללות פיסול קלאסי, רומי והלניסטי וכן שרידים מהאדריכלות המופלאה שמשפיעה על תרבותנו עד היום.

מונסטיראקי הוא אזור ידוע נוסף, שם נמצא אזור עם בזאר ושוק פשפשים ידוע (רק חשוב לשמור את הארנק קרוב, נפלתי לא פעם לכייסים כה מקצועיים שאפילו לא חשתי בהם מתקרבים). השוק פופולרי במיוחד בימי ראשון.

זוהי אתונה בקצרה ואקדיש לה ולשכיות החמדה הרבות שבה, פוסט נוסף בקרוב.

מוזמנים לטייל איתי באתונה המופלאה,

שלכם בידידות,

ריקי שחם

1 thought on “אתונה

  1. שלום רב!

    אנחנו זוג עם 3 בנות בגילאים 24 22 17 .
    נוחתים באתונה ב29.7 בשעה 7.20 מעוניינים בסיור באתונה עם נהג.
    בשעה 17.30 צריכים להגיע לנמל פיראוס לקחת מעבורת לאי פארוס.
    רוצה לקבל הצעת מחיר ומה כוללת .
    תודה נעמי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *