יוון בלבן
כבר סיפרתי שאני מכורה לטיולי חורף ביוון?
אז ככה: צפון יוון החורפית היא ארץ אחרת מזו הקיצית, רכסי ההרים מכוסים שמיכת שלג לבנה, נהרות ואגמים פזורים ביניהם כמו גם עיירות וכפרים נידחים, שיציעו לכם הפוגה קלה מן הטיול, בדמות חדר חם ומזמין, צופה להר מושלג, כוס משקה חם ליד האח וכמובן – ארוחה טובה מן המטבח המקומי.
נתחיל מחבל אבריטניה, “שוויץ של יוון”, אזור שבשל אירועים גאולוגיים שעבר, מתאפיין במצוקים תלולים וביניהם נהרות גועשים, תופעה מרהיבה היוצרת קניונים מפותלים וביניהם נקיקים נסתרים ומעינות מים זכים וצמחיית האזור העשירה מתאפיינת בעיקר בעצי ארז ואשוח.
בחבל אבריטניה נמצא גם אתר הסקי בקרפניסי המציע מספר מסלולים ברמות קושי שונות, לחובבי הסקי, זהו אתר נפלא שיעלה לכם כמחצית מאשר במרבית מדינות אירופה האחרות והחוויה לא טובה פחות מאשר באלפים הצרפתים.
גם אגם קרמסטון, הוא פנינת טבע נדירה, עוצרת נשימה, אגם מוקף הרים, שנוצר מבניית סכר על גבי חמישה נהרות, פינת חמד אמתית שבחורף לובשת פנים מסתוריות, המסביר כל כך מדוע צמחה המיתולוגיה הנפלאה הזו דווקא ביוון. מבט מנקודת התצפית שמעל גשר אפיסקופי, בעיני מהווה את אחד משיאי היופי בטיולים שאני עורכת ביוון.
אזור זגורייה שנמצא בצפון-מערב יוון, הוא אולי האיזור שהופך פופולרי יותר ויותר עבור הישראלים שמגלים את האיזור הקסום הזה ואני בהחלט מציעה להתענג על יופיו דווקא בחורף, כשהוא מושלג בכמה מטרים טובים של שלג סמיך. זהו איזור הררי, מבורך במים, נהרות רחבים ובריכות. אחת הבריכות הידועות היא בריכת עין השור (ווידיומטיס=עין השור), שמימיה הם הצלולים ביותר שראיתי מעודי.
בכלל איזור זגוריה הוא איזור עשיר ברמה תרבותית והיסטוריה ואקדיש לו בקרוב פוסט נפרד. מדובר בחבל ארץ הררי שגודלו כ- 1000 ק”מ והוא מיתמר לגובה רב. בשלג הפסגות הראשונות להלבין הם הר מיטסקלי שגובהו 1810 מטרים והר מעברוני שפיסגתו היא 2100 מטר. באיזור 46 כפרים עתיקים בנויים אבן, בהם מספר מצומצם של חדרי אירוח קסומים המשקיפים על נוף מושלג מרהיב שנצבע בצבעי אש בשעת השקיעה.
בואו לטייל איתי ביוון המושלגת.
שלכם בידידות,
מהמם!
נהדר! תודה (-: