במרחק של כ-90 ק״מ מאתונה לכיוון מערבה נמצא חצי האי פלופונסוס – הפנינסולה הגדולה המופרדת מהיבשה על ידי הגשר התלוי והמרהיב, הארוך ביותרבאירופה – Rio-Antirio.
הנוף הפראי, ההררי, משובץ בארמונות מקינים, מקדשים עתיקים, כנסיות וטירות ימי-ביינמיות שנבנו על-ידי הצלבנים, הופכים את האיזור לאוצרתיירותי.
אתמקד היום בעיר מיקנה – ערש התרבות המערבית, התרבות המיקנית אשר שלטה ביוון ובאיזור הים התיכון בין המאה ה-17 והמאה ה-11 לפני הספירה.
שמה של האימפריה המיקנית יצא למרחקים, בשל גדולתה ובשל הגיבורים האגדתיים אשר סיפוריהם תועדו באפוסים הדגולים של האילאידה והאודיסאה.תרבות וארכיטקטורה זו נשתמרה היטב בארכיאולוגיה של האיזור. התרבות המיקנית העשירה כללה ארכיטקטורה ייחודית ופורצת דרך לתקופתה.
בעיר ישנו אתר ארכיאולוגי שבו שוחזרו רחובות המתעדים את התקופה הקדומה כשמכל עבר הנוף פתוח ופראי והאוויר צלול.
בכניסה לאתר נמצא שער האריות המפורסם עשוי אבנים ענקיות ללא מלט המחבר ביניהן. האבנים יוצרות יחד צורת קשת אדירה שהיתה בזמנו הכניסהלעיר. האריות מסמלים את כוחה ועוצמתה של העיר ושל שליטיה ונועדו להרתיע את מי שאינו מוזמן.
באתר מוזיאון ארכיאולוגי שגם ממנו הוירטואוזיות של תושבי הממלכה והשימוש שלהם במגוון רחב של אומנויות וחומרים – תכשיטים מזהב, כלי נשקממתכת, צלמיות תפילה וכלי חרס, מטבעות וכלי נחושת ועוד. ישנן עדויות רבות כח בעיר העתיקה היה רובע שלם שהיה רובע ״בעלי מלאכה״.
עדות ארכיטקטונית נפלאה נוספת שנשתמרה היא מערת הקבורה של המיקנים, המכונה ״טולוס״, דמויית הכוורת. המערה – חלל עגול רחב ידיים שהולךונהיה צר כלפי מעלה, שיוצרת צורת חרוט.
במבנים אלו נקברו הלוחמים הגדולים והמלכים של העיר, לא פעם לצד כלי הזהב והכסף שלהם.
אחת מן הדמויות המפורסמות ששמה מוכר עד ימינו הוא המלך אגממנון, אחיו של מנלאוס שיצאו יחד להלחם בטרויה לאחר שאשתו הלנה היפה ברחה להעם פריס, נסיך טרויה. מסיכת הזהב שנתגלתה באתר הארכיאולוגי יוחסה שנים רבות להיות ״מסיכת המוות״ של אגממנון, עד שהתבררה כעתיקה יותר.המסיכה המרהיבה שהתגלתה באתר הארכיאולוגי, ומוצגת היום במוזיאון באתונה, מעידה על יכולות פיסול שהקדימו מאד את שער התרבויות של העתהעתיקה ההיא.
בכל מקרה, האתר הוכר בשנת 1999 כאתר מורשת עולמית וביקור בו הוא בבחינת חובה לכל מי שרוצה לחוש ולחוות את יוון הקדומה.
מוזמנים לטייל איתי בעקבות האימפריה הקדומה העשירה הזו.
שלכם בידידות,