אל מול חופיה המערביים של יוון, בים היוני שוכן לו גן עדן קטן בו גווני הכחול טורקיז של הים והירוק של היבשה מגיעים לשיא יופיים – קרקירה שמו של האי ביוונית, בסיפורי האודיסיאה של הומרוס ידוע כארץ הפיאקים או כפי שהוא מוכר לרובנו בשמו האיטלקי – האי קורפו.
שטחו של האי קצת פחות מ600 קמ”ר וגרים בו כ-130,000 תושבים קבועים המרוכזים בעיקר בעיר הראשית, עיר הנמל – קורפו העיר.
מקומו המרכזי של האי על נתיב שיט עיקרי בין יוון לאירופה (קורפו נמצאת במרחק 6 שעות הפלגה מדרום איטליה) הוביל את האי עוד בימי יוון הקדומה להתפתחות כלכלית מהירה. קורפו הפך ליישוב משגשג ועצמאי הנהנה מחקלאות פורה וממעמד של נמל מסחרי חשוב, אך גם למקור חמדנותם של אומות רבות והוא היה תחת שליטת הרומים, הלומברדים, הערבים, הנורמנים, הצרפתים, הרוסים, הבריטים ובפרט תחת הכיבוש הוונציאני שנמשך כ400 שנה.
ההיסטוריה העשירה הזאת, העניקה לעיר קורפו אופי אירופי שאינו מאפיין איים יווניים אחרים ובזכות ייחודיותה של העיר היא קיבלה תואר של מורשת עולמית מטעם אונסק”ו.
ההשפעה האיטלקית החזקה ניכרת בארכיטקטורה, באוכל המקומי ובמבטא המיוחד לתושבי האי. בחלק הצפוני של הטיילת, ניתן לזהות השראה פריזאית בבניינים האלגנטיים. וכמובן אל לשכוח את האווירה הים תיכונית המתבטאת בכבסים התלויים במרפסות ואת העציצים המקשטים כמעט כל בית ואת סמטאות העיר הצרות בשלל גוונים של פריחה.
בקורפו שטחים הרריים מכוסים יערות עתיקים של ברושים, אלונים, ועוד. מזג האוויר ותנאי הקרקע מאפשרים גידולים חקלאיים מסוגים שונים – עצי זית, רימונים, תאנים, גפנים, הדסים, דפנה, עצי הדר, מטעים של עצי תפוח, אגס ובננות ועוד גידולי פירות המיועדים לייצוא. כך שניתן לומר שענף החקלאות הוא נדבך חשוב בכלכלת האי קורפו וללא ספק תורם ליופיו ועושרו של האי.
אולם בעיקר מתבססת כלכלת האי על ענף התיירות והוא יעד תיירותי יוצא דופן ואטרקטיבי לתיירים מכל העולם (באי קיים שדה תעופה בינלאומי אליו מגיעות טיסות יומיומיות מאתונה ומכמעט כל עיר בירה אירופאית). מי הטורקיז הצלולים, החופים הנקיים והיפים, הירוק השופע, הכפרים המקסימים – הופכים את האי לגן עדן של ממש.
בחודשי הקיץ מומלץ מאד להזמין מקום לינה זמן רב מראש, אחרת תמצאו את עצמכם משלמים הרבה מדי על חדר ברמה בינונית למדי. אני ממליצה לחפש דווקא וילות להשכרה או מלונות קטנים ולא חבילות נופש כמו באיים אחרים ביוון שכן קורפו הוא אי מעט “סנובי” שמעודד תיירות איכותית ולא המונית, והוא ממותג בתיירות העולמית כיעד “בוטיק” איכותי.
האוכל באי קורפו איננו יווני טיפוסי ומושפע מאד מהמטבח האיטלקי והמסעדות המקומיות מציעות תפריט יומי מתחלף המבוסס על הדגה המקומית הטרייה.
החופים היפים ביותר בקורפו נמצאים בצדו המערבי של האי דוגמת סידארי, סטפאנוס, גורדיוס, קאבוס ועוד שם גם קיימים מלונות קטנים לעיתים בני חמישה-שישה חדרים, הנמצאים ממש על קו המים. ואלה בעיני הם דווקא המלונות המומלצים באי שמבליטים את הייחודיות של קורפו.
בפוסט הבא אפרט: מה עושים בקורפו.
שלכם בידידות,
ריקי שחם