אוצרות קיסריה

ריקי שחם מדריכת טיולים

בימים בהם הגבולות סגורים ויש תקווה שבהדרגה יחזרו החיים לאיזשהו מסלול תקין, נחמד להיזכר במוזיאון אוצרות קיסריה אשר בקיבוץ שדות ים.

עבורי ארכיאולוגיה תמיד הייתה אמצעי ממשי לדמיין מה היה פה פעם, בימים של אימפריות קדומות וגדולות ולדמיין צורות חיים אחרות. מוזיאון אוצרות קיסריה הוא פרי יצירתו של אדם אחד, אהרון וגמן שמו, אדם שידע להפוך חלומות למציאות. 

״מטענו התרבותי של אהרון, הסקרנות האינטלקטואלית וחושו האסתטי המפותח, דרבנו אותו ללקט עתיקות מאז הגיע לקיסריה. הוא הקים את המוזיאון במו ידיו, כשהוא אוסף פריט אחר פריט באורח אישי במשך עשרות שנים; בוחן ולומד כל חפץ, בהתמדה ובסבלנות, בעזרת ספרים ותוך התייעצות עם מומחי ארכיאולוגיה ואנשי אקדמיה. כל זאת עשה לאחר שעות העבודה״ (מתוך אתר המוזיאון).

ואכן, בתוך המוזיאון מוצגים ארכיאולוגים מהתקופות הרומית, הביזנטית, המוסלמית והצלבנית שהתגלו באזור על-ידי חברי קיבוץ ומשלחות שחפרו בקיסריה. כמו כן ישנם ממצאים יחודיים מהתקופה ההלניסטית ומהישוב היהודי בקיסריה.

המוזיאון נבנה כדוגמת מבנה רומי עם חצר גדולה ובה עמודים עם כותרות קורינתיות, פסלים רומיים, כתובות הנצחה ומגוון פריטים ארכיטקטוניים.

אם אתם חובבי ארכיאולוגיה, או סקרניים לרמזים מהחיים הקדומים באיזור, ממליצה לכם בחום לגשת לביקור במוזיאון אוצרות קיסריה, בו יש גם סיורים מודרכים קצרים המתאימים גם לילדים. 

התמונה אותה העליתי בראשית הדף היא פסל מתוך המוזיאון, פסל אשר התגלה בחוף קיסריה בשנת 2011 הודות לסערה שהתחוללה באיזור. הפסל, מהתקופה הרומית, היה כנראה בתוך מבנה סמוך למצוק שעל רצועת החוף, אשר נחשף בזכות הסערה.

פסל השיש היפהפה, בגובה 80 ס״מ ובמשקל 30 ק״ג הוא מיוחס להיגיאה, אלת הבריאות והניקיון אשר משמה נגזר השם ״היגיינה״. הוא מוצג במוזיאון בקיסריה.

מצרפת לכם קישור לאתר המוזיאון:
https://www.caesareamuseum.com/

נפגש בקרוב ובבריאות טובה,
שלכם בידידות,
ריקי שחם

4 thoughts on “אוצרות קיסריה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *