בתמונה: ונווס מנושקת על ידי קופידון מאת הנדריק ואן דר ברוק (בין השנים 1550-1570) לפי רישום של מיכאלאנג׳לו, ציור שמן 195 על 120 ס״מ, מושאל ממוזיאון קפודימונטה שבנאפולי
****
היום, השני במרץ, נפתחת תערוכה בשם ״תשוקות מיתולוגיות״ במוזיאון הפראדו במדריד. התערוכה מציעה הזדמנות ייחודית לראות את אחת הקבוצות הגדולות ביותר של ציורים מיתולוגיים שנוצרו באירופה בין המאות ה -16 וה -17. במקביל לביקור המסורתי, המוזיאון מציע סיור וירטואלי בתערוכה באמצעות האינסטגרם, הפייסבוק או TikTok.
אוצרי התערוכה הם מחשובי אושיות האומנות בעולם, מיגל פאלומיר, מנהל מוזיאון הפראדו, ואלחנדרו ורגרה, האוצר הראשי של ציורי בתי הספר הפלמיים במוזיאון. התערוכה מציגה 29 יצירות על אהבה מיתולוגית וביניהן פרסאוס ואנדרומדה מאת ורונזה, נוף בסערה עם פירמוס ותיסבי מאת פוסן, חטיפת אירופה מאת טיציאן, שלוש הגראציות של רובנס ועוד אוצרות יופי נדירים.
האוצרים מסבירים שמטרת התערוכה היא להביא לתודעת הציבור באמצעות עבודתם של הנציגים הגדולים ביותר של הציור האירופי, את המיתולוגיה היוונית והרומית ואת הנושאים העיקריים בהם המיתולוגיות עוסקות: אהבה, כוח הרצון ויופי – נושאים הקשורים זה בזה קשר הדוק ומנווטים את חיי חיי האלים ובני האדם כאחד.
הציירים עצמם בעבודותיהם מתבססים על טקסטים המתייחסים לנושאים אלה ובראשם האיליאדה והאודיסיאה של הומרוס, המטמורפוזות של אובידיוס אשר זכו להערכה רבה על ידי אמני הרנסנס והבארוק. התערוכה מסבירה היטב את הקשר שבין האומנות הכתובה לבין המצויירת.
התערוכה מאחדת מחדש חלקים משיאי הציור האירופי, אשר מהווים מושא הערצה במשך מאות שנים, וזו ללא ספק הזדמנות פז לראות את אחת הסדרות היפות, המורכבות והמשפיעות ביותר בציור האירופי.
תוכלו לראות בכתבה זאת בעיתון ספרדי המון תמונות שיעלו בתערוכה.
עכשיו רק בבקשה תפתחו את הגבולות שנוכל לצפות ביופי הזה מקרוב ולהתרגש מיפי הקיום.
שלכם בידידות,
ריקי שחם
ציור מופלא לראות את התפיסה של היופי הנשי שהשתנה עם השנים…
אחד הציורים האהובים עלי
עוד אחד מהציורים המופלאים שאת מביאה ריקי תודה
תמונה מרהיבה ביופייה. כמה הייתי שמחה להגיע לתערוכה הזאת.
ביום שהשמים נפתחים אני חייב לנסוע לראות תערוכות אומנות ותרבות.
המסיכות על הקשת עושות את כל התמונה
תמונה מרהיבה, הצבע התכול הזה שנמשך מן הסדין ועד קו הרקיע.
תמונה מהממת.
ציור מהפנט.
האומנים הדגולים הללו חיים לנצח בהיכלות היופי ובהכרת האדם. תודה ריקי שאת מביאה תיזכורות שכאלה לקיומו של היופי.