פלורה

ריקי שחם מדריכת טיולים

פלורה, אלת האביב, אם הפריחה, במיתולוגיה הרומית, סמל לטבע ופרחים, מקור השם פלורה הוא פלוס (flos) שפירושה מלטינית פרח. 

חגיגות ופסטיבל לכבוד אלת הפריחה, התקיימו בסוף אפריל, בתקופה המסמלת את תקופת ההתחדשות, גלגל החיים המסתובב, וכללו מעשי קונדס, עליזות, שתייה ופרחים.

מקורה של פלורה מן המיתולוגיה היוונית באלה ששמה כלוריס, שהיתה נשואה לזפירוס, אל רוח המערב ומוליד הפרחים. הדימוי המטאפורי של הפרח בדמות אנושית הינו “תחייה מחדש”, “קימה לתחייה” או “השתנות”. הפרח “נולד” בתקופת האביב “מת” בקיץ ו”קם לתחייה” שוב בעונת האביב, הפרחים הם סמל להתחדשות, פורחים בדיוק במקום שבו מת האדם.

הציור ״נצחונה של פלורה״ בגובה 1.65 מטרים, משנת 1627 מוצג במוזיאון הלובר. הסצנה מעשה ידיו של רב האמן ניקולא פוסין צויירה בהשראת אובידיוס, היא שיר המוקדש לאביב, במרכזה המרכבה הנושאת את פלורה, בניצחונה העונתי, כאשר בקיץ היא מגיעה לכדור הארץ. פלורה היפה מוקפת בשלושה זוגות מלאכים קטנים (פוטי) המביאים לה זרי פרחים, מניחים על ראשה כתר פורח ומושכים את מרכבתה. 

הציור משופע בדמויות רבות מן המיתולוגיה – מימין, אייאקס (בשריון) ונרקיס (עירום) מציעים פרחים לאלה. משמאל, מובילה את התהלוכה, ונוס מלווה בקופידונים, ואחריה אדוניס (בגלימה כחולה).

צאו ותהנו מחגיגת האביב.

שלכם בידידות,
ריקי שחם

19 thoughts on “פלורה

  1. כל פעם שאני קוראת את הסיפורים שלך, ומתבוננת ביצירות המופת הללו יש לי רגע של נחת.

  2. חלום שלי לטייל איתך במוזיאונים, ללמוד לקרוא את הסיפורים והמסרים בין משיכות המכחול.

  3. לפני חמש בערך התמזל מזלי להיות בלובר בתערוכה שהוקדשה לניקולא פוסין. תמונות שכמו צוירו על יד מלאכים. היופי השמיימי בהתגלומותו.

  4. מתה לראות את זה. כל כך יפים השמיים והעצים הנוגעים בעננים. חגיגה של יופי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *